Follow if you like

Nov 25, 2014

iPhone 6 idaman ku..


Kek hari ini... iPhone 6
Waaa..... seronoknya dapat iphone 6, idaman anak-anak ita ni..
Tapi tu lah.. bila beli yang baru.. tak lama keluar lagi yang baru.. beli lagi.. keluar lagi yang baru.. aduyaiii.. bilalah nak habis..
Asyik nak tukar-tukar hp aje.. boleh pengsan maknya..



Kek iPhone 6 ni di tempah oleh customer ita untuk di hadiahkan kepada suami tersayang..
Kek ni bila kita tengok ala.. macam senang aje nak buat dia kan.. ita pun mula fikir macam tu jugak.. tapi bila dah buat baru tahu betapa sukarnya nak membuat kek ni.

Bila customer inginkan kek iPhone 6, ita dok fikir yang iphone 6 tu terlalu nipis untuk di jadikan kek. Kalau ita buat kek tebal sebijik dah tak jadilah pulak iphone 6 jadi mobile phone pulak.. hihi motorola yang besar bagak tu..



Akhirnya bila berbincang dengan suami dan anak-anak, mereka mencadangkan ita membuat i phone 6 tu di letakkan di atas kotak iphone. Barulah katanya nampak yang ianya iphone 6.
Jadi ita pun buatlah seperti apa yang kami rancangkan.

Kotak bawah tu adalah kek choc moist. i phone tu ita buat guna fondant. Dan skrinnya tu dari edible image.
Dalili pula suruh tambahkan earphone. Ok ita buatkan earphone seperti cadangan Dalili.

Kek ni bersaiz 10 inc X 6

Haraplah customer ita puas hati..
Kalau ada sebarang kekurangan minta maaf ya.. kesilapan itu atas kealpaan akak...






Terima kasih kepada yang membuat tempahan.
Kepada yang ingin membuat tempahan boleh wassap atau msg ke talian 017 7279179
Tempahan hanya untuk Johor Bahru sahaja. Tiada penghantaran untuk luar JB
Tempahan hendaklah di buat 1 bulan awal..





9 comments:

Ct NoArizah Aris said...

Alahaiii cantiknya kak mcm phone betul2 ...ni lepas seminggu baru sampai hati nk potong ni.

nurul taqiyah said...

Wow wee cantiknye..mcm real..amboi.1 kluarga berbincng psal kek ni..bernas jugk idea suami k.ita n dalili..tahniah untuk k.ita sekeluarga..:-)

nurul iman said...

cantiknye! teringin betul nak order kek akak. tapi kita jauh. hu hu

sumysya said...

cantiknya sbijik..

Qaseh Abadi said...

geramnya tengok hasil kerja kak ita ni.. knpa tak tggl kat utara ja.. teringin nak tempah wat kek hantaran..

AKU DAN KAMU

masuri24 said...

I Phone yang sangat mengujakan kak ita!!

fazianbatrisyia said...

Sy berangan nak tgk kek hp hr ni...dpt tgk kat sini. cantik sgt....suka

MamaFaMi said...

Mama ngidam gak iPhone6 plus. Kalau dapat Iphone6 betul dan kek Iphone6 ni kan ke best... ahaks... Dalam mimpi je la kot. :D

zara awaz said...

salam perkenalan pn Azlita. memang terbaik la kek iphone 6 ni. Sehangat iphone 6 kat pasaran sekarang. Hihi

Powered by Blogger.