Follow if you like

Nov 16, 2014

Devil's Food Choc Kek paling besar yang pernah saya buat



Seperti biasa hujung minggu ita terisi dengan aktiviti menyiapkan tempahan kawan-kawan. Selain kek Angry Birds semalam ita juga kena siapkan sebiji kek ulang tahun untuk Danish Kumar. Kek di tempah oleh auntie Danish, Pria untuk birthday boy. Happy Birthday Danish.. wah.. dah 21 tahun dah umur Danish, sudah melangkah ke alam dewasa.. Kata orang kalau 21 tahun dah mendapat kunci kebebasan.. itulah yang di idam-idamkan oleh setiap remaja.



Ini adalah kek Devils Food Choc kek yang paling besar pernah ita sediakan. Bukan sahaja besar malah teramat berat. Kek bersaiz 20 x 10 ini hampir tidak muat untuk ita masukkan dalam peti ais. Lapik kek pula agar sukar nak dapatkan mujur ada satu kedai tu ada jual.. itu pun katanya ada customer tempah tapi tak ambil.. jadi ita pun belilah. Bila dah letak kek tak muat pulak nak masukkan dalam peti ais. Peti ais ita tak dapat menampung kek yang besar ni.. mujur suami ita ada.. seperti biasa Macgver ita pun oterlah lapik kek tu supaya dapat di muatkan dalam peti ais.. aduyaiii... panik ita di buatnya..

Pria minta ita letakkan satu figurine lelaki sedang memegang mic bersama DJ set. Dia juga sertakan gambar Danish untuk ita jadikan rujukan. Seperti biasa ita akan ubah karektornya menjadi kartun.. hihi.. harap Danish suka..


Kepada yang ingin membuat tempahan boleh wassap atau msg ke talian 017 7279179
Tempahan untuk Johor Bahru sahaja. Tiada penghantaran untuk luar JB
Tempahan hendaklah di buat satu bualan awal.



6 comments:

ummiaisyah said...

clap..clap..clap...tahniah kak ita..satu lg masterpiece dr Kak Ita

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

adohaiii.. nasib baik ada macgver.. kalau husbnd sy, mungkin pecah papan kek tu dibuatnya, hehehehe

rapheydhillo said...

Hebat betul sis!

nik nur khaireen - anugerah cinta said...

Akak mmg talented sangat...kerja tangan akak memang saya kagum selalu. Cantik.

Nordiana Jamil said...

wahhh besarnya.terliur je tgk kek2 yang ita buat...

nor fadilah baharuddin said...

Mencari telor sotong , ketam lembut, udang lipan, telor ikan tuna , ayam pandan 2 perisa 1. hot & spicy 2. saty & siput buloh / pepahat belum pernah rase cube beli dulu pasti tidak akan menyesal
berminat boleh pm/whtsap sy di
012-6323635/ 017-2710304
stok sangat limited kerana terlalu banyak permintaan
jika berminat untuk menjadi sub- agent di kawasan anda blh pm/whtsp sy
012-6323635 / 017-2710304

Powered by Blogger.