Follow if you like

Jun 30, 2014

Jom buka puasa! pasti memuaskan..

Bulan puasa tiba lagi..
Bila tiba bulan puasa ramai antara kita yang mengambil kesempatan pada bulan Ramadhan untuk membawa keluarga berbuka puasa di luar.
Begitu banyak restoran, kedai-kedai makan, cafe dan juga hotel-hotel yang menawarkan hidangan berbuka puasa dengan pelbagai menu yang menarik daripada mereka.





Bagi para suri rumahtangga, biasanya mereka menyediakan sendiri hidangan untuk keluarga. tapi bagi yang berkerja, kadang kala kita kesuntukan masa untuk memasak di rumah, lebih-lebih lagi bila berjam-jam tersangkut di dalam kesesakkan jalan raya.



Jangan risau, hari ini ita akan bawa anda ke sebuah restoran yang bukan sahaja menyajikan hidangan yang menyelerakan, malahan susun atur kedainya yang menarik membuatkan kita seakan santai menikmati hidangan bersama keluarga.



Restoran ini menampilkan sedikit kelainan kerana menyediakan hidangan Steamboat. Hidangan yang di sediakan cukup enak dan harga yang di tawarkan juga cukup berpatutan.
Bermula pada bulan puasa ini, KT Place mula beroperasi :
 

dari 30 Jun - 25 Julai 2014
Sesi 1: 6.30 pm - 8.30 pm
Sesi 2: 9.30 pm - 12.00 pm

Pasti anda semua nak tahu apakah menu menarik yang terdapat di sinikan..?



Menu utamanya mestilah steamboat and grill. Dengan pelbagai pilihan makanan yang pasti menyeronokkan anda dan keluarga menjamu selera.

Menu utama:
Makanan panas (sekurang-kurangnya 3 jenis setiap hari)

Nasi goreng kampung 
 Nasi goreng cina
Mihun biasa 
 Mihun S'pore
Kway teow goreng
Spagheti Aglio Olio Seafood 
 Spagheti Bolognese

Macaroni goreng


Minuman kordial dan panas


Kuih-muih (sekurang-kurangnya 2 jenis setiap hari)

Karipap / Popiah / Samosa / Kuih talam / Kuih kukus / Cucur badak / Pau goreng dan lain-lain


Dessert & Buah-buahan

Puding 
 Bubur 
 Koktail 
 Cendol


Pilihan bebola dan surimi

Lebih 40 jenis

Makanan laut
Udang, sotong, kupang, kerang dan lain-lain


Daging perap
Sate, sambal, garlic soy, black pepper


Ayam perap
Sate
 sambal
garlic soy
 black pepper


Sayur-sayuran


Mi kering
Wantan 
 Mihun 
 Maggi

Kuah & sos
Cili
black pepper
 kuah lada hitam istimewa (in-house special)
 sambal hijau
 kuah cili
 sos salad


Sup
Sup ayam
Tomyam sup
 Chiangmai sup (Baru)


Kurma & keropok 
dan pelbagai lagi pilihan istimewa berbuka puasa. 

Ya Allah... banyaknya pilihan... tengok air tu pun dah terliur-liur di buatnya..
Pasti sedap dan menyelerakan..
pasti semua nak tahu harga yang di tawarkan.. betul tak?
Jangan bimbang harganya sangat berpatutan..
Bufet Ramadhan Steamboat & Grill
Harga istimewa pre-book sehingga 3 Julai 2014
RM25.00 (Jimat RM7) untuk dewasa
*tertakluk kepada terma & syarat

Pakej berkumpulan:
RM115 untuk 4 orang
Harga biasa (sesi 6.30 ptg – 8.30 mlm):
Dewasa RM32
Kanak-kanak RM15
Warga emas (60 tahun ke atas) RM15

Sesi kedua (9.30 mlm – 12 mlm)
Dewasa RM25
Kanak-kanak RM12
Warga emas (60 tahun ke atas) RM12


emmm.... menyelerakan.. apa tunggu lagi.. jangan lupa untuk kunjungi KT Place and Steam boat bersama keluarga anda!

KT Place Steamboat and Grill
No, 57, Jalan Adda Height 3/1
Taman Adda Height
81100 Johor Bahru

atau hubungi talian hot line mereka untuk tempahan di 
011 23163357

atau anda juga boleh terus ke laman web mereka di 

atau di facebook 
 



4 comments:

adda syuhada said...

bebulan posa ni kan semua nampak sedap....

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

saya pernah berbuka puasa di sini tahun lepas :)))))

tahun ni nak tunggu Kak Ita belanja, boleyyyyy?? hihihi.. acah jer!

Isuramukyó kozan said...

Slm akk, sy ni penggemar makan KEK: TP NK beli selalu lariii bajet. Nak buat sendri XPANDAI.. satu hari sy n keluarga g jusco. tetibe jumpa satu buku resepi " siri blogger6 masakan NOR AZLITA ABDUL AZIZ " suami kata belilah murahh jer tu boleh blajar buat kek. Sy senyumm jer. Setiba Di rumah sy try Google siapa tu AZLITA abd Aziz,. Wahhh rupanya beliau adalah SEBUAH PERMATA ANUGERAH ALLAH YG TERRRRMAHAL!! Waahh air tgn akk buat sy menagis tgk gambar mskan akk.. Pandainyerrr lah mengolah kek dessert n lain2. Besttt sgt tgk blog ni. Sy ape LG trs besmgt ni buat kek sndri. Berbekalkn PERALATAN basic jer n berpandukan buku akk SEPENUHNYA. Alhamdulillah.. Sy berjaya hasilkn kek Coklat Lembab hitam putih. Tp sy buat kek hitam tu jer. Yg laen modal byk. Tp sedappppp sgt. Sy cume nk UCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KAK. Ape pon akk adlh CIKGU sayaaa.. Tmksh sgt..

Isuramukyó kozan said...

Kak time kasihhhhhhhh sgt buku resepi siri Bolger kek tu besttt sgt. Sy xpndai buat kek tp sy dh cuba hasilkn sebiji kekberbekalkn peralatan basic jer kek coklat lmbb htm putih alhmdlh JADIIIII tp sy buat yg Hitam jer. Sedappppp sgt2 tmksh CIKGU ita smga ALLAH PNJGKN umur akk. Slmt berbuka

Powered by Blogger.