Follow if you like

Mar 14, 2014

Birthday kek untuk Dani


Kek untuk Dani, ditempah oleh ibunya untuk Dani yang menyambut ulang tahun yang ke 3. Comel adik dani ni.. macam anak mat salleh pertama sekali ita melihat gambar yang dikirimkan. Berkulit putih melepak dan berambut perang.. memang comel.

Mama Dani minta buatkan kek Rainbow dengan decorasinya mesti ada bola, kereta, Dani dan mama di atas kek. 
Inilah kek yang dapat ita ilhamkan untuk ulang tahun Dani yang ke 3.
Happy birthday boy!


Kek birthday untuk Dani
Dalam kek rainbow dengan cream cheese frosting dan buttercream sebagai coting
Kek berdiameter 9 inc
Tinggi 4 inc
Decok cake fully fondant
bersama hiasan figurin ibu dan anak, bola dan kereta



21 comments:

fazianbatrisyia said...

sgt cute & cantik.
sgt menawan mama & Dani di atas kek tu.

Honey said...

Salam Kak Azlita,

Amboi bergaya sungguh mak si Dani tu. Comel je tgk. Mungkin si Dani ni anak kacukan tak? Itu yang putih melepak.

Syahadah_Li said...

telitinya aunty punya hasil ukiran kek.kemas je..keep it up :)
tengok pun rasa syg nak mkn..hehehe

Syahadah_Li said...

telitinya aunty punya hasil ukiran kek.kemas je..keep it up :)
tengok pun rasa syg nak mkn..hehehe

ilahjy said...

Lirikan matanya yg memikat selibdangnta yg menawan bikin hati ku tertawan..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

mak aihhhh!! Mamanya Dani siap pakai inner balqis tuhhhhh!!!!

Ajeleena said...

mamanye siap ada blush kat pipi...huwaa..nangis tengok.

.:Mamanina:. said...

haha..baru nk ckp..
siap inner silang gitu..

MasyaAllah..
k.ita mmg sngt kreatif.. power betol

.:Mamanina:. said...

haha..baru nk ckp..
siap inner silang gitu..

MasyaAllah..
k.ita mmg sngt kreatif.. power betol

Mohd Shahrul said...

Tah kenape sekang nie, sis Azlita bnyk pos kek2 hsil kryanya berbanding resepi. Hope sis dpt berkongsi resepi tbaru dgn kami.

Mohd Shahrul said...

Sekang nie, sis Azlita bnyak berkongsi hasil seni kek shj, kami inginkan resepi tbaru dri sis. Kalau dulu setiap gmbar msti ada resepi yg menarik utk dicuba, tp sekarang ni, hnya gubahan kek shj.

Shafrina md daud said...

hmmm nampak cantik mesti sedap ....
jom lawati blog saya www.happyneasy.blogspot.com

Pija Heart said...

salam, k.ita...macam mana nak buat tempahan kek dengan akak ye?? boleh beri sebarang contact no tak...maseh kak...btw, karya akak sangat-sangat mengujakan saya...moga terus success... :)

Pija Heart said...

salam, k.ita..suka sangat tengok semua hasil karya akak dalam blog ni...tersangat mengujakan...btw, boleh saya dapatkan contact no untuk buat tempahan kek dari akak tak??

Mar Mansor said...

cantik dan kemas..sangat teliti..cute je kek tu..

Sayangku Zie said...

Salam kak ita... nak tanya ada tak lagi kak buat entry cara nak balut kek dgn fondan bersama coting butter cream atau cheese cream...
Boleh tak kak tunjukkan caranya huhu ... nak belajar caranya...

Kek Cinta said...

saya jadikan dekorasi Kak Ita sebagai inspirasi..terima kasih kak ita

BUNDA a.k.a KN said...

Cantik kek tu...ada dua dolls atas dia tebtu menarik hati budak2...cantik cantik..
Salam ziarah dari bunda..

Azizah Hussein said...

Assalam kak ita

biasanya berapa harga kek akak? Saya suka lihat cantik2 belaka
Kalau kek forzen nin berapa RM ye

TQ

Syasya Sa'adon said...

Salam kak ita...

cantiknya kek akak....

Tulip Bake said...

salam kak ita. boleh tak akak terangkan knp figurine akak terlihat cantik, kilat dan gebu. sedangkan fondant/gumpaste yg sy guna kering dan merekah silap haribulan cair atas kek/krim/buttercream.

Adakah akak buat stok dahulu atau terus buat bila idea muncul..tq kak Allah bls keikhlasan akak.

Powered by Blogger.