Follow if you like

Feb 15, 2014

My Makeup Set


Hari ni ita bukan nak ajar make up ya.. sekadar berkongsi idea dekorasi untuk kek cawan hantaran yang di tempah customer. 
Satu set kek cawan ni ada 12 pc. 
Kek cawan ita ni bersaiz L iaitu saiz yang paling besar.
Kek pilihan tuan empunya diri adalah Red Velvet bertopingkan buttercream.
Tema hiasan pula barangan makeup berjenama.
hihi ita ni kalau barang makeup ita tak berapa tahu sangat. Yang popular mungkin MAC dan untuk minyak wangi pula ita pilih CHANEL.

 

CHANEL adalah koleksi minyak wangi kesukaan ita pada zaman jahiliah hihi...
Sekarang ita dah tak guna Chanel sebab susah nak sembahyang. Kandungan acohol yang terdapat di dalamnya, menurut pembacaan ita dan pertanyaan dengan beberapa ustazah tidak boleh di bawa dalam solat.

Ita bertukar pada Amouge. Amouge adalah minyak wangi yang popular di kalangan masyarakat Timur Tengah. Masa ita beli, menurut penjual tu ianya boleh di bawa dalam solat dan ada siljil yang ditunjukkan yang menerangkan tentang kandungannya yang halal dan suci wallahhualam...


MAC adalah jenama makeup yang cukup popular terutamanya di kalangan mereka yang pertengahan usia. Dulu rajin jugaklah nak bermakeup, sekarang macam tak berapa suka.. bukan apa malas nak cuci muka yang bermake up bila nak solat. Kalau tak bermakeup lebih mudah dan ringkas..

Entahlah... mungkin juga akibat faktor usia.. anak-anak yang dah semakin dewasa.. Kadang anak-anak ita bising juga kalau maknya dok bermakeup.. lambat katanya.. hihi maklumlah orang pompuan ni kalau dah depan cermin.. berjam-jamlah lamanya.. ya tak? hihi.. atau mungkin ita aje kot yang macam tu..


Amboiii... melalut ke laut pulak ita pagi.. pagi ni.. Sebenarnya banyak lagi kerja yang perlu ita siapkan.. Kejap lagi nak pergi ziarah Azrul di PLKN, nak juga buatkan makanan kesukaannya.. Ok lah ya.. ita cau.. dulu nanti tak siap pulak kerja ita.. sambunglah cuci mata...

Assalamualaikum..







13 comments:

Eellee Nana said...

cantik tema makeupnya
bila ada lipstick, ada gmbr lips lagi
so cute^^


: Khasiat Soya untuk Ibu Hamil

Budak Kampung said...

comel banget

Cik Tetra said...

Assalammualaikum.

Cantiknyaaaaaa. serius creatif :)

makcikkantin said...

Salam Ita,

Mck mmg dok tengok blog ni selalu...and selalunya i am breathless!
Such a creative you! amazing...tak tau nak puji apa dah.....
i can never have good , stiff buttercream...selalunya soft

GOOD JOB

Ct NoArizah Aris said...

Wowww..dh x tau mana make up betul mana cupcakenya dh ...cam real je kak..salute spring sama akak.

Ct NoArizah Aris said...
This comment has been removed by the author.
Ummu Hanan said...

Subhanallah cantik dan kreatifnya Ita..Sayang nak makan ni kalau gini.. Sangat kreatif! ^_^

rahel said...

Cantiknya...suka sangat...bertuah customer yg merasa air tangan Kak Ita....semoga terus maju....

luih myd said...

as salam ... memang outstanding creativity !! .. tentang make up .. betul kata Ita ..bila bermakeup leceh nak kena cuci berbagai tika nak solat. Jadi menyusahkan kita pula. Akak pun kekadang heran .. ada orang muka berwarna warni ... dia tak rasa renyak ke bila nak berwuduk. Lepas solat .. make up semula. THen asar .. and so on. Kenapa kita menyusahkan diri .. !! Setakat sapu day cream tu ok lah lagi kann .. :) .. by the way .. berus make up pun banyak tak halal .. so berhati-hati

Akeyla Azmi said...

amboiiiiiiiiiiiiii
cantiknyaaaaaaaaaaaaaa <33

nik azam nik abdullah said...

assalam ita...comel cupcakenya..kalau nk tempah mcm kiranya\

junmn said...

cantiknya kak ita...

Aidah said...

canteknyer deco makeup ni... memang kreatif habess.... terbaeklah... =)

Powered by Blogger.