Follow if you like

Jan 4, 2014

Koleksi kek Cars


Assalamualaikum buat semua rakan-rakan bakers ita sekalian..
Pernah tak kalian tiada idea nak deco cake?
Ita rasa situasi begitu kerap terjadi pada semua bakers. Terutamanya bila kita kerap dapat tempahan dengan design yang sama.. Satu minggu pula terdapat beberapa kek yang ditempat customer dengan design yang sama.... aduh! sakit kepala dibuatnyaaa...
Jika customer bagi design macam mana yang mereka inginkan.. urut dada lah sikit kan.. lepas sikit tension nak mereka design baru.. tapi kalau yang setakat bagi tema, dan design terserah kepada batu gemala patik.. tu yang buat peluh menitik.. tik tok.. tik.. tok.. dibuatnya..





Hari ini ita kongsikan beberapa koleksi tempahan kek dan cup cake dengan tema cars.  Kek ni semua simple deco dengan kek yang pebagai perisa. Ada rainbow cake, choc fudge cake, Rusian Black and White cake dan durian delight.

Manalah tau kalau ada antara rakan-rakan yang kekeringan idea, bolehlah jadikan koleksi kek ini sebagai rujukan untuk mendapatkan idea yang lebih kreatif lagi..

Akhir kata... cook with love and bake with heart! enjoy!












1 comment:

Powered by Blogger.