Follow if you like

Jan 8, 2014

Cup cake untuk engineer Dyson







Hiaskan kek dengan figurine yang telah kita siapkan terlebih dahulu 


 Masukkan cup cake dalam bekas plastik yang bersesuaian dengan saiz.


Inilah projek ita untuk hari ini. Menyiapkan 50 biji cup cake untuk seorang Enginier Dyson. Terima kasih Zu kerana sudi lagi tempah dengan akak. Harap sangat Zu puas hati. Halalkan apa yang terkurang dan apa sahaja kelemahan..


Cabaran menyiapkan kek dengan figurine yang comel-comel ni. Tapi bila dah siap terasa puas sangat. Alhamdulillah akhirnya siap juga kek ni. Nak menyiapkan figurine yang comel-comel ni perlukan kesabaran yang tinggi. Mata ita pula dah semakin tak berapa tajam.


Ita juga membuat sedikit rujukan tentang Dyson daripada internet. Lihat logonya dan warnanya agar selari dengan tema yang akan ita tampilkan.
Sekalung tahniah daripada akak semoga terus maju jaya!


26 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kagum saya kak!!

Jase Jamin said...

fuhhh tak terkata....

Jase Jamin said...

sangat sangatt..... tak tau nak kata..

Nyonya Sutisna said...

beatifully amazing.....

IdaShazana said...

Hebat...,nak tabik lama2

Yatie said...

cantiknya cup cake Ita ni..kagum betullah....Ita mmng teliti dan penyabar orngnya....sbb tu hasilnya pun sangat cantik...

Tepaksireh Seri Duta said...

takde ayat yg bole diucap..marvellous

Roslia Mohd yusof said...

Kalau la dkt teringin juga nk oder.... Cantik sesangat!!

Qashmere said...

Tak sangka ada orang melayu kita jugak pandai buat figurines dari fondant. tahniah.

saya suka tengok hasil kerja awak...hehehe

Thanks share tutorial gini satu satu

nor laila said...

Allah telah lahirkan seorang insan yang punyai bakat seni masakan yang unggul..Subhanallah....kerja tangan yang sangat mengagumkan....dari mula hingga kini.

Gee® said...

Aduh mak ai! terpegun....

fazianbatrisyia said...

cantik sangat...& hasil tangan org berseni lagi penyabar mcm kak ita.

Mel said...

Sungguh cantik sekali!!

msredcheesecake said...

ssooo cute and tempting.... details kerjanya....

mrs.ecam said...

canteknyer kakkk....cumel2 la fondant tu kak...klu sye yg dpt cup cake camni sayang nk mkn.....hikhik

azwin azari said...

Saya suka tgk hasil kerja ita ..tahniah x sabar nk oder satu hari nanti

azwin azari said...

Sangat minat dgn hasil kerja awak

azwin azari said...

Saya suka tgk hasil kerja ita ..tahniah x sabar nk oder satu hari nanti

Nana said...

kak ita...setiap kali singgah blog akak ni memang.....speechless!

kagum ngan kebolehan kak ita....

Kelip-Kelip Mata Biru said...

akak....camne nk order?

lilsecwet said...

Salam, k.ita, mana nk beli serbuk metalik tu ye?

lilsecwet said...

Akak..kat mana boleh beli serbuk metalik / glitter dusk tu?

-<@ * Liana * @>- said...

Kak, sangat cantik dan kemas :-)

Saya ada satu soalan kak. Kan fondant tak boleh disimpan dalam peti ais sbb takut fondant 'berpeluh' tapi macam mana bila kek tu gabungan fondant tapi kek ada menggunakan cream cheese dan ganache yang mana kene simpan dalam peti ais?

haizie azmani said...

Kalau la sy ddk berdekatan dgn umh kak ita,mest sy dh order kek utk birthday ank ppuan tunggal sy yg xlama lagi nie

arissa damia said...

Aduh....sgguh bseni. Xsabar nk tggu hasil yg sterusnya..

Saufa Sakinah@ hAda said...

Terpikat

Powered by Blogger.