Friday, November 15, 2013

Tahniah!


Pertama sekali nak minta maaf sebab ita dah tersalah eja pulak perkataan tahniah tu.. aduyaiii... macam mana boleh tak perasan pulak.. tertinggal pula huruf H tu.. Bila tengok balik gambar baru perasan ita dah tertinggal huruf H alahaiii.... maaf ya cikgu... :)

Tahniah ita ucapkan kepada semua adik-adik atau anak-anak yang telah mencapai kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR yang telah di umumkan keputusannya semalam. Pasti ramai ibu bapa yang telah menarik nafas lega.. ialah kalau tidak pasti terasa sebu dan memulas-mulas perut selagi keputusan tidak berada dalam gengaman.

Drama air mata.. dan gelak tawa pasti menjadi suatu memori indah yang tak tergambar dengan kata-kata. Lebih-lebih lagi pencapaian yang di raih adalah di luar jangkauan. Pasti terasa hilang penat bila melihatkan kejayaan anak-anak.


Kejayaan bukanlah atas usaha individu.. ianya adalah hasil usaha sama daripada ibu bapa, guru-guru warga pendidik dan pelajar itu sendiri yang sudah pastinya mendambarkan sebuah kejayaan. Pada adik-adik kita yang kurang bernasib baik.. jangan sedih.. jangan kecewa.. perjalanan mash jauh.. banyak lagi peperiksaan yang bakal kita tempuhi. UPSR adalah satu permulaan untuk menguji sejauh mana pencapaian kita untuk masa hadapan.


Taniah juga ita ucapkan pada sekolah-sekolah yang telah meraih kecermerlangan. Ini semua berkat doa ibu bapa yang tidak putis-putus.. berkatan didikan guru yang tidak pernah mengenal erti penat dan putus asa.. dan juga keikhlasan pelajar untuk mencapai kecermerlangan. Sekolah yang cemerlang adalah kerana adanya guru-guru yang cemerlang. Pemimpin yang cemerlang.. ibu bapa yang cemerlang dan yang paling utama pelajar yang sentiasa ingin memperbaiki diri ke arah kecermerlangan.


Akhir kata jadikan kejayaan hari ini untuk meraih lebih banyak lagi kejayaan di masa hadapan..
Kepada semua warga pendidik anda adalah yang terbaik. Jasa dan pengorbanan warga pendidik akan sentiasa terpahat di sanubari setiap anak didikmu..




22 comments:

Venisri Senthan said...

Omg, tak sampai hati nak potong kek ni kak...hehehehe! You are the best! :)

salwa ya said...

Cantik sgt

aliza_norlie said...

cantiknya kak Azlita..tersgtla kreatif..bestnya kalau tgn sy ni pon kreatif..hihi

aliza_norlie said...

cantiknyaa kek kak Azlita...sgt kreatif...besnya kalau tgn sy pon kreatif..hihi..

asmah yusof said...

k.ita...
mmg tangan berseni..cantik :)

S. Faezah said...

canteknya kak..macam taman bunga.

Cik Yaya said...

cntiknyer kek...
nmpk yummy lagi tu..omnomnom ^o^

Nana said...

speechless..!!!
cantik sgt!

Akeyla Azmi said...

Untunglah aunty hebat gila (Y) hehehehe

syalinda johari said...

kagumnya tengok kek ni..akak sangat berbakat...rasa macam nak letak dalam frame sayang nak potong...

Shahidah Sharil said...

Cantik nye kek akk..

Diba Ruslan said...

kreatif..syg nk mkn kek mcm ni..

Lisa H. said...

Super cantik., super neat, Ita. Sayang nak potong n makan :)
How I wish I have half, if not quarter of your talent :D

eeda kayrolakmal said...

mcm bunga segar..sedapnye..

Bbwana adienia said...

cantik la kek tu kak ita..suka tengok.

azlinda ahmad said...

Salam kak ita, saya ada pm akak untuk order tp belum ada reply

fazianbatrisyia said...

cantiknya...tahniah juga buat kak ita yg berjaya siapkan kek yg cantik ni...

Ummi said...

Eerrrr....pitaaaammm sekejap kat dapur Ita....cantiiikkkk giler!! *kata ustaz kazim...hehe

rozita shahar said...

U kat mana nak order

rozita shahar said...

U do area mana nak order

rozita shahar said...

U kat mana nak order

Mariatul Qiptiyah said...

Salam..mcm mana kak Ita anyam bakul ni? Kagum kagum...