Follow if you like

Oct 28, 2013

Click! click! click
















Lama rasanya ita tak keluar outing sambil clik! clik!
Hujung minggu lalu dapatlah ita melempiaskan hajat nak ambil gambar luar sambil mengasah skill  ambil gambar yang tak berapa menjadi.. huhu dah berkarat.. 
Lokasi kali ni.. kami ke Sedili dan Mersing

Sebenarnya inilah hobi kami sekeluarga di masa senggang. Tapi lama dah tak buat aktiviti ni.. sejak sibuk dengan baking .
Anak-anak juga dah sibuk dengan aktiviti masing-masing.

Pagi kami dah bertolak dengan harapan cuaca cerah hingga ke petang.. almaklumlah JB sekarang sering hujan.. lebat pulak tu..
Pagi kami singgah sarapan di Kota Tinggi sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi yang di tuju.
Tak banyak tempat yang menarik di sini. Susah juga nak dapatkan angle yang cantik!
Mangsa ita kali ini Amirul.. hihi model yang tak berbayar.. Anak dara ita hari ni bad mood.. Dia macam tulah.. kalau bad mood tak boleh paksa.. 
ok lah kita layan lah gambar yang sempat ita rakam..









26 comments:

Keyme Keymoo said...

pandailah kak ita ambil gambar :)

qhaseh mama said...

mcm mana la kak ita maintain berat badan erk? selalu buat kek tp badan slim ja kalau saya mesti makin nalaaaa

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

errrrr... model macam Beto Kusyairi laaaaaaaaa...

Azie said...

Encemnya anak teruna ita

ameris said...

kak ita , bg la tips amik gambar buat bokeh.

ameris said...

kak ita , bg la tips amik gambar buat bokeh.

:: Mrs.Eady :: said...

ohsemm!!cantik semua gambar!menarik!

Asnimie Termizi said...

kak..memang sangat teruja untuk melihat blog akk setiap hari...akk sy nk minta resepi n cara2 unt buat red velvet in jar..boleh tak ..loadkan lah....hehehe..tq..

Asnimie Termizi said...

hi sis...sy sangat teruja untuk melihat blog akk hari2..last week sy diperkenalkan oleh kawan blog akk nih...sy dh try buat beberapa resepi..sangat melatop rasenyer..hehehehe....kak boleh tak siarkan kt blog cara & resepi red velvet in jar...hehehe

Bbwana adienia said...

cantik-cantik gambar yang kak ita ambil..

Rozita said...

saya paling suka gambar org menganyam atap nipah tu.. akak lebih baik tawarkan diri untuk jadi jurugambar majalah sambilan.. ;)

Sempoi Kitchen Meals said...

Patutla mcm knl je suasana tmpt tu...kg sy rupanya...tq kak ita..terubt rindu kat kg halaman dpt tgk pic yg cantik ni

Sempoi Kitchen Meals said...

Terubat rindu sy...tq kak ita...nmpk cntk kg sy dlm pic tu

LISA HOMEMADE CAKE & COOKIES said...

dlm byk2 gambar tu sy suka tgk wanita buat atap rumbia/nipah tu...menggamit kenangan sy sewaktu kecil dgn arwah abah & mak sy...dulu2 rumah kami guna atap lah. dan abah akan buat atap tu sendiri... thanks ita for sharing all your photos...sgt cantik dan menarik...pd sy gmbr2 tu berkata :)

Puan Ida said...

salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blgo ni no8974

fazianbatrisyia said...

cantik semua gambar tu...& terselit jugak gambar tuannya. Mesti mendamaikan jiwa keluar outing mcm tu. Mesti dpt ilham baru. Jauh perjalanan luas pengetahuan...

Apsal Dalili bad mood...kalau tak kan ceria jadik model mak...

Sue @ Nenie said...

Assalamualaikum kak..memang hidup dan segar gambar2 ni...nampak real mcm kat depan mata... thump-up

aima said...

memang bijaks la kak ita...semua comel..

geraldine_lc81 said...
This comment has been removed by the author.
geraldine_lc81 said...

Assalmualaikum Kak Ita, I am impressed by your photos... Great Skills you have. Akak pakai camera model apa eh?

ZalinZalina said...

Assalamualaikum kak ita...terubat rindu kat Dalili..gambar2 kat sini memang terbaik :)

Sayangku Zie said...

cantik2 gambarnya.. kak

Salwa said...

Cantik gambar. Especially the last picture. :)

Tilah Maricar said...

Awesome pics!!

noorliana zamri said...

Kurusnya akak

Ajeleena said...

kak ita makin georgous !!

Powered by Blogger.