Follow if you like

Dec 3, 2012

BENGKEL KEK KOMERSIAL SEHARI BERSAMA CHEF AMER


Assalamualaikum..

Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Ilahi kerana bengkel Inspirasi Kek Komersial Sehari Bersama Chef Amer telah berlansung dengan jayanya.

Terima kasih buat semua yang terlibat. 
Ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada Chef yang telah meluangkan masa memberikan ilmu dan tunjuk ajar, kepada semua pencinta-pencinta kek. Besar sungguh ilmu yang Chef curahkan.. semoga ianya menjadi ilmu yang sangat berguna yang akan terus di amalkan oleh para pelajar sekalian. 

Dalam kesibukkan... Chef Amer, masih juga mempunyai ruang untuk memanjangkan lagi ilmu di dada agar, ilmunya terus mekar sepanjang zaman. Menjadi satu hidangan yang teristimewa buat keluarga tersayang atau juga sebagai sumber pendapatan bagi surirumah untuk meringankan beban suami tercinta..


Alhamdulillah bengkel yang cukup 'happening' dengan para pelajar yang cukup 'sporting', sentiasa ceria dengan gurau senda dan gelak ketawa. Usik mengusik dan gurau senda  dari Chef buatkan suasana terasa sangat mesra.

Bercerita tentang pengalaman beliau sepanjang berkecimpung dalam dunia masakan buatkan semua peserta terlopong. Dari seorang anak kampung yang membantu ibu dan ayah.. kini chef cukup berbangga menyarung uniform putih dan bersongkok tinggi.. 

Sentiasa bermalam di hotel berbintang-bintang, di sambut dengan driver.. ke sana ke mari.. pasti setiap ibu-ibu berangan-angan untuk turut memiliki seorang anak sehebat Chef Amer.


Kelas yang di hadiri kira-kira 30 orang peserta, ini berlansung dengan jayanya di Mom's Bake House, Taman Seri Pulai Perdana, Skudai Johor.

Bengkel yang di anjur kan oleh Oliez Academy dan Pn Siti Zaleha selaku urusetia, berlangsung dengan jayanya semalam.


Bersama 4 koleksi resepi terbaik dari Chef Amer
Tips dan panduan yang sangat berguna untuk peserta.
Semoga setiap permasalah yang sering di tanya telah terjawab hendaknya..

Alhamdulillah semalam chef juga kongsikan beberapa teknik membuat coklat sebagai hiasan atas kek, dan membuat bunga dari coklat.. waaa.. beruntungnya badan dapat ilmu yang memang sangat-sangat ditunggu-tunggu ini..

Resepi yang lengkap

Penerangan yang cukup jelas bersama tips dan panduan dalam pemilihan bahan yang halal, tepat dan sesuai.

 Peralatan yang lengkap dan dibahagikan sama rata untuk setiap kumpulan.

Para peserta mendengar dengan tekun setiap penerangan


Antara aksi seorang pakar

Lepas saya dah tunjukkan ni.. semua kena buat di meja masing-masing.. siapa yang tak lulus tak dapat sijil.. hihi

Aksi para peserta. 
Hebat-hebat tau mereka ni semua.. dah macam pro dah ita tengok..
Semua ada skil masing-masing dalam menghasilkan kek yang terbaik! 
tahniah adik-adik akak..!!
Good Job!!

Terima kasih juga kepada adik Liliwati Kasdi yang membawakan Sardine Puff yang sangat enak!!
tak caya???
cer oder.. cer oder..
 kalau nak order boleh contact Liliwati ye.. jangan malu-malu.. tau!!

waaa.... bestnya dapat kek!!

Jangan lupa bersama saya lagi di bengkel Inspirasi Kek Komersial Sehari Bersama Chef Amer pada 23, 24 dan 25 hb Dis 20012.
25 dah penuh tau!! 23 dan 24 masih ada lagi kekosongan..
Siapa cepat dia dapat..
Jumpa di sanaaaa.....!!






N3 ini berbayar



16 comments:

Qasey Honey said...

wah bestnya kalau dpt join skali..kak Ita..23, 24 n 25hb tu wt kt mne pula yer...hrga lak cmne yer..

faa.rosli said...

nk jugak join...tp as a student ni tersangatttt laaa bz...xde kempatan n kesempitan duit jugerr..hihi

imNOTmasterchef said...

wahh. bestnya buat kek.

Elly Ismail said...

K ita.... Adoii, byk jugak gambar saya dlm ni.. Malu seyh.. Huhu.. Tp kelas tu mmg best.. Alhamdulillah.. #gadisberbajuhijau

khairiah khaizu said...

bestnya kalo dpt join tp jauh sgt lah.....huhu, kalo dpt pegi kn best dpt jmpa ita hihi

analisa ummu abel said...

kak ita, cantik sekali pic nya... pake kamera apakah?

rahel said...

Waaaa..nak nangis tengok kek....
Rahel dapat tengok jer...tak dpt ikut kelas bab duk sabah...

fazian.batrisyia said...

bestnya...bila la nak dapat peluang mcm ni...

Ummi said...

Alahaaiii bestnyaaa....sapa duk Johor tu sgt bertuah lah dpt ikuti bengkel mcm ni, nampak pun mmg happening, x stress sgt class...Chef ni bukan setakat pakar wat kek je, pakar tangani class agar terus meriah, no stress punya la eh!...Tahniah Ita, semakin mantops lg la kek2 Ita nnt...akak nak tunggu Ita keluar tv tuh....muaaahhh!

nor laila saleh said...

dah lama tak buka blog kak ita..tiba-tiba bila buka wah..dah berubah wajah rupanya...belum tahun baru lg..any way....blog berwajah baru nampak lagi elegant..tahniah kak ita

Mas said...

teringin juga nak pergi nnti..
bestnya tengok..

Kitchen tots said...

Salam kak ita....waaaa,bestnyer tgk pic2 akak g klas chef amir tu....tingin nyer nak join...tp sy jauh....:(

anitaare said...

arghhh..tak leh tahan nengok kek yg sedap2 nih..biler nk buat kat kl pulak?

Areef Ibn Naim said...

salam,

wah seronoknya dpt menimba ilmu dr chef terkenal kan...

kpd semua, jemput join contest di blog sy :

http://ibnunaeem.blogspot.com/2012/11/jom-join-contest-fotografi-ceriakan.html?

tq :)

IBU GEBU said...

confirm sedap kek2 tu semua

chef amer memang terkenal dgn sikap sporting ketika di dalam kelas, so taklah boring dan mengantuk pulak kan

TAHNIAH!

nor laila said...

as salam salam ukhwah dan salam ziarah...wah bagusnya..pertama kali ikut dan tegur ita ni...

Powered by Blogger.