Follow if you like

Sep 9, 2012

The Celcom Cupcake Challenge


Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu

Pihak Celcom ada menganjurkan pertandingan mereka cup cake, bersempena dengan 55 tahun kemerdekaan Malaysia.
Pertandingan ini terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia yang berminat.
Tarikh tutup penyertaan pada 20 September ini.
Anda juga boleh hantar seberapa banyak penyertaan dengan idea yang berlainan.
Hadiah pun cukup lumayan.

Celebrating the pride of 55 years of peace, unity and stability. Put your baking skills and patriotism on display for the Merdeka celebrations. Design a cupcake with your interpretation of national pride, post it here, and stand to walk away with total prizes worth more than RM100,000 with The Celcom Cupcake Challenge!

RRP: RM2,188

Grand Prize x 1

Samsung GALAXY S III
+ RM10,000 cash
2nd Prize x 1
Samsung GALAXY S III
+ RM5,000 cash

3rd Prize x 1

Samsung GALAXY S III
+ RM2,000 cash

RRP: RM2,299
Consolation Prize x 52
LG Prada

How it works

  • Upload a picture of your creation by 20 September 2012.
  • The top 55 entries with the most 'Likes' will be chosen for a bake-off.
  • At the event, all 55 participants are to showcase their decorating ability and recreate their winning cupcakes to a live audience and panel of judges.
  • Bakers with the most creative and unique cupcakes win!
Kepada yang berminat bolehlah mula baking cup cake dan deco mengikut kreativiti masing-masing dengan tema 1 Malaysia

Kemudian boleh lah hantarkan gambar cup cake hasil kreativiti anda di :

Sebenarnya ita tau pun pertandingan ini melalui maklumat rakan-rakan. Mereka mencadangkan agar ita cuba sertai pertandingan ini. Manalah tau kata orang "untung sabut timbul.. untung batu tenggelam" hihi

Saja aje suka-suka, kebetulan ita pun ada buat cup cake , baki lebihan adunan kek keranamu Malaysia yang ita buat hari kemarin dan hari ni pun cuti. Jadi ita, suami dan Dalili pun mulalah mencari idea yang sesuai mengikut tema.. hihi seronok jugak bermain dengan foundant
Dan inilah hasil idea deco cup cake kami yang tak seberapa.. hihi

Seronok jugak kan mereka cup cake ni.. sekurang-kurangnya ia juga dapat mengalakkan anak-anak dan rakyat Malaysia supaya menyumbangkan sesuatu untuk negara tercinta kita ni..

Jom lah kita semua mencuba!!

Kerana mu Malaysia

Kepada rakan-rakan yang suka cup cake yang ita buat ni.. dan jika rasanya ia bertepatan dengan tema pertandingan boleh lah LIKE di page 15 di  sini : 




15 comments:

is esma said...

semoga berjaya aunty. :). comel cupcake tu.

nOOrsha said...

Cantik cupcake stand tu..teruja tgk..silicone mould ke tu kak? Cuppies pun lawa sgt..good luck ye kak :-)

rahel said...

Cantek banget cupcakek mu itew kak ita...semoga berjaya...

::Azura Rahman:: said...

cantikkkk sangat... suami zura ada jgk suruh join.. sekadar suka2.. tp memikirkan kalau terpilih utk demo depan judges tu..buat zura ketor skit..walaupon belum tentu akan terpilih kan.. huhuhu..

xpe.. zura sokong akak je.. semoga berjaya.. ;)

sabar dubai said...

cantik gilerr kak ita..kite igt mainan td....hehhehegood luck eh kak ita....kite doakan smg akak bjaye..

kak noorsha....cupcake stand mcmtuh ade jual kt wilton..hehe sorry kite tlg jwb..cepat carikkkk hhehehe

geraugebang said...

assalam, akak salute spring kat ita sebab hebat buat kek...ita asal kg md amin? hemmm...ada juga saudara mara akak dekat-dekat kg md amin, kat strait view...tak jauh kan

Ummiakid @ lily said...

kiut miut cupcake tu sis....semuga berjaya...

Kak Sam said...

Cantekkk sangat kak. Semoga berjaya.

boyoteen said...

dah like, compirm lah anda mng... cantek sungguh

CA said...

Salam kak Ita..

pewiittttt...memang sanntikkkkk sangat.moga akak memang.My hubby ada gek suh masuk tapiiii...x weti..hahaha...

Good luck buat akak..muahhhh!

KG said...

Ita, i work in Celcom but am not participating. your cuppie is nice!

siti sensei said...

salam kak ita..
subhanaALLAH..comelnya kejadian cuppies kak ita ni..di doakan semoga kak ita brjaya hendaknya..amiiiinn..doa pminat senantiasa mngiringi kak ita..

Cik Puan Izan✿ said...

cantiknya kek kak ita...insya Allah boleh menang ni... :)

YangQistina said...

salam kak ita..fuyyoohhhhhhhhhhhhhhhh!!memula nak join contest,nengok kan kapkek akak yg hensem tu,terus jadi termalu plak nk p join contest celcom iteeww..huhuhu...tabik spring 44kali,hokeh..take care kak!

esiana said...

sangat comel dan kemas..trying to LIKE at FB..line slow..will try again and again..wish u good luck!!!

Powered by Blogger.