Follow if you like

May 4, 2012

HAPPY BIRTHDAY girl...


Assalamualaikum......
Nama saya Dalili..
Hari ni umur saya 10 tahun..
Tak nak ucapkan Happy B'day kat saya ke????
hehehe... tak kan ucapkan B'day aje.... tak de hadiah ke??? jangan mareeee... saya gurau aje...


Ini abang saya... acem tak???
Cakap lah ancem.. nanti saya dapat hadiah besar..
abang saya baru dapat gaji ni.. hihi

Untuk pengetahuan auntie-auntie semua.. saya anak bungsu dalam keluarga saya..
Sebab tu saya manja... alamak manja ke????

Nak tau pasal diri saya..

Saya suka makan gula.. hari-hari saya makan gula..

saya suka tidur.. kat mana-mana pun saya boleh tidur.. Sambil diri pon saya boleh tidur.. haaaa... terrorr tak saya.. cangih!

Saya selalu terfikir kalau saya besar saya nak jadi apa ye??? 


Saya ingat nak jadi pelumba basikal macam Azizul Hasni Awang emmm.... tapi mak tak kasi pulak.. mak kata nanti kaki tercucuk kayu.. dah kena masuk sepital.. haha sapa yang susah.. mereka dan keluarga mereka jugakkkk...


mak suruh saya jadi ustazah... ala.. tak rock lah mak ni... leceh lah nak kena pakai tudung.. pakai baju kurung.. aduyaiiii... macam mak nenek aje kan??  saya tak suka lah rimas tau... tau tak panas.. nanti kalau orang jahat kejar payah saya nak lawan.. nak lari pon susah nak kena angkat kain pulak.. nanti sexy - sexy abang2 saya marah lah pulak..


Saya ingat saya nak belayar kapal lah.. ok jugak kan.. ala-ala macam cerita Titanic. Dapat saya melihat dunia.. dapat tengok tempat orang.. kan best!! tapi abang kata kalau kapal tu karam macam cerita tu macam mana??? haaaa... sapa nak jawab..

Abang suruh saya jadi perenang Malaysia atau penerjun kolam renang yang terhandal sekali lah..
nak terjun macam mana????

 
macam ni boleh ke???
ala tak best lah asyik terjun-terjun aje kan.. 
Baik saya jadi pemandu pelancong..

ok jugak kan???

tapi yang sebenarnya saya nak jadi doktor haiwan.. sebab saya suka sangat dengan haiwan ni.. comel kan???

Tapi kan saya ada bakat terpendam yang semua orang tak tau tau?? Mak pon tak tau ayah pon tak tau.. nak tau tak bakat yang dah lama saya pendam ni.. jom tengok..

video
 amacam... ok tak??

 penatlah jom kita minum dulu...

Tak de B'day kek ke??
mak kata tak de.. sebab mak dah tak larat..
bukan mak tak larat nak buat.. tapi mak dah tak larat dah nak makan.. haha
tau tak pe.. kan mak dah bam bam bom.. 

ok lah semua.. nanti kita jumpa lagi pada B'day saya tahun depan ye...
BYE!


HAPPY BIRTHDAY DALILI.... ^_*



56 comments:

liana ab malik said...

hahaha....comel dalili masa nie...lain sungguh dia bila takde gigi...wakaka!!!...masa ni bape tahun kak....:))

JUJUE AHMAD said...

happy birthday dear..
be a good girl..

Zie said...

Heppy Birthday cute girl....

Sari Yusa Ibrahim said...

kecilnya Dalili 10 tahun, lain kali jangan bagi mak makan kek tu, biar Dalili jer yang makan, bagi Dalili pulak yang bam bam bom. Tak adil pulak kalau mak sorang bam-bam, nanti mak takde kawan, kesiannnnn mak... hihi..

Sari Yusa Ibrahim said...

Ops, Makcik Sari lupa nak ucapkan Happy Birthday... hehehehe..

Semoga panjang umur, diberikan kesihatan yang baik & menjadi anak kebanggaan keluarga dan dapat mengharumkan nama negara suatu hari nanti. Semoga apa yang dicita-citakan akan menjadi kenyataan, Aminnnn...

Jassica Jane said...

happy birthday dalili..May Allah bless u always...i do read ur mom's blog & follow her.really admire her cooking skill..salute u sis ^__^

Watierman said...

Assalam Selamat hari lahir Nak Dalili...moga panjang umur...diberkati Allah serta menjadi anak yang Solehah hendaknya....Mak cik cuma mampu bagi hadiah DOA aje Nak ooi....!!Amin!

dapurCikWan said...

Happy Birthday Dalili... moga Allah sentiasa merahmati kamu..jadi anak yang solehah ye =)

Gee® said...

Happy birthday mak nenek comey...

fazian.batrisyia said...

Happy birthday to Dalili Nurhanis. Semoga membesar jadi anak yg solehah...tak kisahlah apa kerjaya yg Dalili sandang masa tu. Kek dalili mestilah mak buat, bila org tgk mesti meleleh air liur. Bak sikit kat auntie...

roziahojijie said...

HAPPY BIRTHDAY DALILI ....
Comel betul Dalili . Muka sebijik mcm kak Ita .. Kalau nk tgk muka Kak Ita mase kecik , tgk la muka Dalili . Kan Kak ? hehe :D

Ummi said...

Hai Dalili comeeellll, cute jer xda gigi depan masa nyanyi tuh..hehe...Happy Birthday...! Auntie doakan Dalili jadi anak yang solehah, cemerlang di dunia dan akhirat....semoga kehidupan Dalili sentiasa diiringi keberkatan Allah swt jua hendaknya...amiiinn..

Bgtau kat mak, wat kek kecik2 jer..kalau x mak yg makan byk kan Dalili kaan...hehe... Tp kalau buat besar2...pos jek kat Auntie 1/2 loyang, alang2 auntie dah bam bam dan susah dah nak slim ni...ok la kaann... hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat Hari Lahir Dalili, semoga umur diberkati Ilahi, menjadi anak yang solehah, harapan mak dan ayah ^__^

CT Delima said...

As'salam Ita

Dah 10 tahun dah ya, bila lihat akan tubuh kecilnya seakan anak2 baru darjah 2 aje..hehehe. Alahhh ..Dalili jangan marah okey, balik Jb aunty CT bagi hadiah eh..hehehe

Selamat hari lahir Dalili comel, semoga menjadi anak yang solehah serta dipelihara hidupmu didunia dan
akhirat...Aminnn Ya-Allah

MamaFaMi said...

HAPPY 10th BIRTHDAY DALILI...

Bicara Kak Noor said...

Happy birthday Dalili may ALLAH bless U dunia dan akhirat dan akan pandai masak macam ur mom jugak ok ..

mashitah said...

HAPPY BHIRTDAY DALILI...SEMOGA JADI ANAK YG SOLEHAH..AMIN , COMELNYA AWAK, SEMOGA MURAH REZEKI ...AMIN..SEMIGA BERBAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT

Ilhamkreatif said...

Happy birthday Dalili...moga jadi anak yg solehah dan berjaya d dunia dan akhirat.Aminnn...sama birthday dgn anak acik Iza,bulan 5 gak,umur dia 9 th...Farah namanya.

syalinda johari said...

cantiknyer anka dara sorang ni..happy birthday cayang! be a good girl...ameenn

ogyep yummy mellow said...

Happy Birthda Dalili... semoga menjadi anak yang solehah.. InshaAllah.. AMIN..

fyousof ♥ said...

Wishing Dalili happy 10th birthday...may Allah bless!

Liza Hashim said...

happy 10th birthday dear dalili.. dalili ni comel sgt tau.. senyuman awak manis sgt.. jaga diri baik2 tau.. auntie doakan dalili jadi anak yg solehah, berjaya dlm pelajaran dan dapat capai cita2 dalili.. be a good daughter to your parents k.. =)

R&Z bakery said...

happy bday dalilla semoga allah panjang kan umur murah rezeki dan rajin2 tlong ibu .....apa lah kek mak nak buat yea

celebration of love said...

Happy bday dalili... Comel la awak.. :)

FARAH deeb said...

Epi besday Daili! Comelnyaaaa cammm mak dia! Hehe...
My latest Entry :)
Surprise la sangatt!!!

rahel said...

Happy Bday Dalili..semoga Allah panjangkan umur dan semoga murah rezeki serta jadi anak yang berbakti kepada emak dan ayah...

Qasey Honey said...

ala2 comeiiii nye makcik...suka la pula tgk gmbo yg 1st tu...hppy besday Dalili....semoga mjadi anak yg solehah yer...jgn nakal2 tau...n xmau la yg seksi2...hehehe...mesti mak buat kek yg special ni...kita tgu aje la nti...mesti meletoppp habis keknye tu...

Suliana said...

hepi bday dalili. moga jadi anak yang solehah :-)

Gediks Gurl ;) said...

happy besday dalili cute girl. be a good daughter. :)

INFINITY Cupcakes said...

Happy bday cutie.... mesti dapat kek best2 dari Mama dia :-)

Rahmah Ram Ram said...

Happy Birthday Dalili...semoga menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam apa jua yang diceburi :)

HONEY LEMON said...

Happy Birthday Dalili...semoga menjadi anak yang menjadi kebanggaan keluarga dan belajar rajin-rajin tau....

Roses_Leo09 said...

selamat hari lahir Dalili. Jadi anak yang baik tau ......

JM0574468-P said...

Happy birthday Dalili... Semoga menjadi anak yg solehah & dipanjangkan umur... Amiinnn...

ilahjy said...

salam dek ita..
wah tak sangka la pula anak kita sama hari lahir...selamat hari lahir dalili yg ke 10 thn.. kakak nur liyana pula genap ke 14 tahun... mak long ilah tak tahu nak buat apa lagi hari nie..sepagi tadi ada di sekolah st john daftar akak ke 2 gajar hari isnin nanti..adoiii nak minta mak buatkan kak nurl liyana kek lah..boleh tak?? kita tiup sama2 malam nanti yaaa hehehe jauh tuu

Unknown said...

have a wonderful birhday cute girls.. may Allah be with you and your family always...:)

Mas said...

Happy Birthday cute girl Dalili.....
Semoga menjadi anak yg solehah dan berjaya dalam apa jua yang diceburi ....

Yatie said...

Happy Birthday Dalili, moga pnjng umur, murah rezeki, sihat selalu, menjadi anak yg solehah yg berjaya di dunia dan di akhirat serta menjadi kebanggaan ayah dan ibumu.

**ingat c.aty lagi tak?..kalau tak ingat tanya mak eehhh..pastu suruh mak buat kek sedap2 dan cantik2..pastu panggil c.aty makan tawww..mak takmo makan kek tapi c.aty nak sangat makan kek yg mak buat...he3..suka tngk Dalili nyanyilah..ada gaya mcm artis gitewww...

Kak Rose said...

Happy 10th birthday dear girl... semuga menjadi segala apa yg diimpikan...

cute sangat tengok dia nyanyi... muka sangat innocent gitu!

Coretan anuar said...

Happy Birthday To You.. Semoga ceria selalu..

Dani Khairiyah said...

Dalili, happy besday. Moga jadi anak yang taat kepada Allah, Rasul dan ibubapa.

HomeKreation said...

haha... lucu, pandai Dalili tulis artikel ni, auntie like. Happy birthday to your dear. Auntie gerenti sure mama dia buat kek boooom surprise!

Hesti HH. said...

Great compilations kak Ita,
Happy birthday Dalili, semoga tambah pandai sekolahnya...tambah pandai mengajinya, serta menjadi anak yang berbakti kepada ibu bapak.

Pink Mama said...

Happy Birthday Dalili.

a'in fajar said...

happy beday tok dalili semoga jadi ank solehah..dalili jd chef la, bakat keturunan ade..org suke sepanjang masa, perut kenyang hati pun senang..heee

CA said...

Hepi besday dalili..muahhhh! kak Ita..I like gambo yg makan gula2 tu...comeyyyy...pandai akak snap pic.muah2

AbbotCottage said...

Happy Birthday girl...all the best!!!

sabar dubai said...

happy birthday dalili smg menjadi anak yg solehah yer...

zila 4ever said...

happy bthday jgk dr untie yer..alolooo tecikk jew budak nie..kat sek ada org buli x??..bgtau kt untie nnt untie dtg tolg sekehhh h ehhee:)

Cik Puan Izan❤ said...

hepi besday dalili...semoga jadi anak yg solehah!

Ummiakid @ lily said...

Happy Birthday Dalili...auntie doakan muga Dalili menjadi anak yang solehah, penyejuk hati ayahbonda. Muga kebahagiaan menjadi milikmu di dunia dan akhirat...take care..

Mat Gebu said...

Olo...olo..olo...comeyy jeee...Selamat hari lahir Dalili...

Tina Othman said...

happy belated birthday dalili

ayuharlina said...

boleh ya saya share maklumat shipping cream n ie.. dah lama juga cari maklumat mengenai nya... harap halalkan...

snuMun said...

Happy bday Dalili! Smg Dalili membesar menjadi anak yg solehah, bguna pd keluarga, agama dan bangsa. Dimurahkan rezeki dan dilimpahi dgn kasih syg oleh Allah dan mereka yg menyayangi Dalili..

<3 Kak Munirah

Nur-nba said...

Suka entri ni... Comelnya Dalili..

Powered by Blogger.