Follow if you like

Jan 2, 2012

Puteri Harbour dan senja di Senibong


Puteri Harbour is located at Kota Iskandar, Nusajaya - Johor (Near to Gelang Patah town). We visited this Harbour on a Sunday for our photography session.


Puteri Harbour terletak di Kota Iskandar, Nusajaya - Johor berdekatan Gelang Patah
Ita ke sini untuk sesi photography. Belajar teknik untuk mengambil gambar lanskap. Masih tak berapa mahir dan banyak yang perlu di perbaiki.

2 gambar  waktu senja pula lokasinya di Senibong, Johor. Ita singah di sini untuk makan seafood sebelum pulang ke rumah. Anak-anak ita suka makan kat sini. Bawa mereka makan kali terakhir sebelum sesi persekolahan bermula.

7 comments:

Mat Gebu said...

Salam 2 Januari Puan...Senibong..hmmm..duluu abah saya kerap menjala udang kat situ...

ZenuRamly said...

Ita..kat Outeri Habour tu kita boleh turun ke bawah ke utk ambil gambar boat tu? Hari tu saya pergi sy ambil dari atas saja…..

Tina Othman said...

cantiknya kak ita =)

teratai said...

cantiknya pemandangan kat situ...semoga mahir dlm teknik pengambilan gambar..usaha tangga kejayaan:)

Mulberi said...

Assalam.. selama ni silent reader je.. hihi.. tp suke dtg blog ni utk tgk resepi & paling sukeeeee tgk photos! Sedikit sebyk try blajar gak..
Gmbr lanskap tu lagi cantik kalo awan & langit birunyanya tu nmpk jelas. Saya pun tkla pandai sgt tp biasenye utk lanskap dlm cuaca yg cantik camtu saya guna Aperture f16, ISO 100 & shutter speed 1/125. Dan kalau nk lebih cantik awannye tu, invest la sket beli ND filter.. hihi.. Hmm.. saya pun dlm proses pembelajaran tp your food photos really awesome!!

Muzel Zay said...

salam..silent reader actually..but ada post putri harbour lak..hehe..that is one of our comp project..kalau amik gmbr mmg dr atas jek xboleh turun ke pontun for safety purposes.. :-)

lynza said...

salam.. akak pakai kamera n lens jenis apa eh.. shantekkk sangat

Powered by Blogger.