Follow if you like

Oct 12, 2011

Sembang petang


Semalam ita beli buah ni ape ye nama buah ni?? Cantaloupe betul ke??
Bila bawak balik rumah amboiii... bukan main bising lagi anak dara ita dok mengomel..
" mak, buah ni tak leh makan... cikgu kita kata kalau makan nanti mati tau mak!"
ye, ke??? laaaa.... mak tak tau lah pulak..
"Tu lah mak asyik bukak blog aje... napa mak tak tengok berita..."
adussss... bisa... bisa... berdesing cuping telinga... haha

Bila dah buat cam ni dia kata lain la pulakkkk!!!


" Mak! kita rasa kan dah boleh makan lah mak buah ni... tu kat negeri orang putih.. dia tanam pakai baja tak elok! ni tanam kat Malaysia boleh makan kotttt...."
YAAAA ADOOOOO!!!....

24 comments:

umi's cup cake said...

Salam Kak ita,
seronok kan ada anak2..boleh sembang2..dan penyeri hidup...

Liza said...

Salam kak Ita..Liza pun 1st time tgk buah ni...hihihi

Eiyta Zarieyta S. said...

salam kak ita... 1st time post comment... rasanya buah ni nama dia rockmellon kan? my fav :)

ninazsyafinaz said...

hahhahahaa...and...hahahhaha..and hahahhahahh...and....hahahhahahaha

Wani said...

haha aiyo kak ita wani dok tengah ketawa berdekah2 :D .. lucu la dalili ni ... jap kena tutup mulut sekejap ;p

ilahjy said...

bertuah anak emak..hehehe

Juwita Jamaludin said...

kak ita kalau kat japan kami panggil Meron dalam bahasa jepun .. atau melon dalam english.. sedap kak.. kat sini tgk tahap kemanisannya lagi manis lagi mahal kak.. ini buah favorite ni kak kami sekeluarga.. tapi sekarang bukan musimnya..

Kak Rose said...

rock melon orang putih kita x leh makan sbb guna baja x elok... innocent sungguh anak2 ni kan...

icaland pelangi indah said...

rockmelon... sedap9x!

----- ----- said...

ermnn...sedap2....

jackofalltrades said...

Puan Azlita,
Saya adalah diantara orang yang mengendalikan buah-buahan setiap hari. Biar saya meyakinkan puan bahawa buah ini adalah selamat untuk di makan kecuali sekiranya ia mengalami pencemaran oleh Salmonella sp atau Listeria sp, kedua duanya adalah dari jenis bakteria pencemar. Diantara buah yang dianggap paling manis dan paling mahal di Malaysia dan di luar negara seperti Jepun dan Eropah. Puan boleh memperolehi maklumat lanjut dengan link ini http://en.wikipedia.org/wiki/Cantaloupe dan ini http://en.wikipedia.org/wiki/Listeria. Saya berharap dapat membantu puan dengan maklumat ini. Saya sangat suka menjelajah blog puan dan berharap akan dapat berjumpa dimasa hadapan.

Ana Farhana said...

wahhh,mcm sodapp je nih :)

p/s :) sat g nk wy macaroon,try resepi akk tu..

Sari Yusa Ibrahim said...

Dalili, knplah suka buat lawak? Tergelak kita mmbacanya. Teringat pulak si bongsu kak yatie tu, cikgunya tanya mak keje apa? Dijwbnya mak keje blog, haha. Tak pcaya? Sila tnya kak yatie sndiri, hihi.

liemaopurut said...

hahahahha..lawak sungguh la anak kak ita. tapi siyesssss, buah ni memang sedappp woo

nuazma said...

Lawak la dalili ni..:) yg pasti mmg sedap..

Kek lapis cheese akk lynn dh try buat..sedap sgt..ade request lg dr hubby..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Dalili mesti byk mulut kat rumah kan... kelakar tul lah dia.. tak sunyilah maknya walau tinggal berdua... hehe...

fazian.batrisyia said...

Kalau mcm ni la cara mak dia serving..anak tak nak makan pun boleh tergugut jadi nak makan....

eisyaawie said...

sedapnya buah2 segar kat atas tue...

bunga matahari said...

Salam kak ita, kalau org utara buah ni di panggil BUAH LABU heheh kalau buat kuah pun sedap.....yang masak dgn santan tuh heheh tapi buah ni org baru bersalin tak dibenarkan makan huhuu CEDIH :( sebab sejuk kot kata org2 tua laa heheh....

umi said...

salam kak ita. bertuahhh anak dara akak tu hihi...

tu lah, dah maknya kerja blog sebab tu la mak dia kreatif!

fazilamz @ Fazila Hj Mohd Zairy said...

huhuhu....tu la asam garam ada anak...meriah dengan telatah mereka...
buah ni ramai yg dh tahu sbg rockmelon...kalau dapat yang rangup tu mmg best + manis...sya keje FAMA so mmg ada la buah ni utk di pasarkan

Chah said...

Sweet! Hehehe...bykla ko xleh makan deknon dalili oiii .. mahai tuhh...

Ummi said...

Hahhahaha...Dalili yg notty.. :))

yusparisa said...

assalam...hihi notty betul dalili,betulla rock melon, tp jarang jumpa yg manis, lg manis lagi mahal kan?

Powered by Blogger.