Follow if you like

Oct 13, 2011

Autumm in Austin


Adoiiiii.... musim luruh datang lagi....
Haaaaa.... sapa yg hari tu tanya dgn kak ita apa pokok yg kak ita tanam keliling rumah... emmm... ini lah pokoknya... nama pokok ni.. Bushido.. begitulah seperti mana toke kedai bunga tu bagi tau kat akak.. cari kat google tak de pulak pokok ni... Asal dari mana pon tak dapat di kenal pasti...


Cantik kan???? aha memang cantik!!! cantik lagi daun dia yg berteraburan depan dan keliling rumah tu... ni lah yang aden malehhh nak habak ni... adoiii... sakit pinggang ku datang lagi... makkkk... tulunn.. tulunn... sape nak menyapu ni..... adoiiii... ita jugakkkk!!!

Esok cuti memasak lah ye!! ni aden nak sapu daun ni ha.. keliling rumah.. sapa nak tulunnn...???


Dalili ni tau nak gi taman je ye.... bukan nak tolong maknya nyapu.... adoiii... anak omakkk!! balik cepat sapu daunnn...


Esok kita ambil daun2 tu kita masak lomak!! sedap jugak tu.. jimat sikit....

9 comments:

Oh Oeya said...

Wah! Autumm!
Sapu Kak Ita sapu.. sapu sambil senyum eikkk! Buat apelah Kak Ita kita ni ye utk minum petang ni :)

Oh! Kat Austin rupanya.. dekat je ;-)

Mat Gebu said...

cantik......

kak_rusnah said...

Salam Azlita.....minta izin kak rus link ya blog yang menawan ni.
Cantik pokok Bushido tu....tapi kesian pulak ya nak kena sapu tapi pada musim luruh saja kot.

Ibu Lala said...

cantik. mcm kat oversea pulak...

ct blog said...

Cantikkkkk....

~mrs azmi~ said...

nama scientific pokok tu 'bucida molineti' @ Spiny Black Olive

Ryo Azhar said...

wow....siap ada dedaun luruh lak kan..kak ita kumpul je dedaun tu..buat teh.ahaks

Raihan Shaari said...

Memang cantik la Ita... Rumah cantik, daun cantik, kereta cantik... mmmh.. tuan dia pun tak kurang cantiknya.. K.An suka, K.An suka..!!

Eryne said...

Kak Ita duk kat Austin Perdana ye? Dekat la dgn saya. Saya kat Pelangi Indah, Suka tgk rumah kat area Austin tu, cantik-cantik... :)
Teringin nak berkunjung ke rumah Kak Ita satu hari nnt :)

Powered by Blogger.