Follow if you like

Sep 25, 2011

COLOURFUL MELAKA vs COLOURFUL CAREMEL CAKE

Assalamualaikum
Bertemu kita di penghujung minggu. Hari ni ita nak kongsi gambar2 yg sempat ita rakamkan sewaktu berkunjung ke Melaka Bandaraya Bersejarah semalam.
Jom kita jamu mata.










Entah macam mana boleh terserempak pulak dgn CMG. Wah! menjerit anak ita makkk!!! uncle mat! uncle mat! hihi rupanya tepennya aje.. hihi buat suspen aje kan Dalili ni..

Selepas kita intai2 colourfull of Melaka jom kita intai pulak Colourful caremel cake!
Resepi boleh tengok kat CARAMEL CAKE.

Semoga menceriakan hari anda. 





17 comments:

Ummi said...

Weeee...menggamit kembali kenangan pi Melaka hujung thn lepas...mmg best...lagi2 bila menyusur sungai Melaka, pi Jonker Street, Kg. Mortem sume tu mmg best...tp akak dulu byk lg tempat x dan nak discover...mcm muzium baba nyonya tu...adeeii, tengok tiffinbiru tu...sebiji eks mcm CMG...hehe. Pandai Dalili, harus tersedak2 pcik CMG hahaha..

Bab puding caramel tuh adeeeiii...tersangatlah teruja akak tengok...rajin tul Ita nih..mcm2 pesen bab memarble kek tuh! Fuuuhhhh...kretip betul Ita.. :)

Nazrah said...

memang colourful...mcm hidup kita gak kan... warna sungguh ceria .. tak perlu kata apa2..gambar saja sudah cukup berkata2...suka nye...

Mat Gebu said...

hahahha...tersedak pakcik mat..tapi menarik sungguh gambar penuh dengan cerita..nak promot kat Wall FB saya boleh?...

Sunah Sakura said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa...berapa agaknya satu tu ye???

Siti said...

Kak ita,nangis tau tengok karamel tu - cantik sungguh

IdaShazana said...

bila la kerajinan nk dtg utk buat kek karamel tuh

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

salam Ita ,cantik sungguh...

Gee® said...

subhanallah...mabeles kek karamel!! menakjubkan!!

Wani said...

salam kak ita ,, tengok2 gambar semua tu teringat jalan2 dekat melaka 2 tahun lepas .. rindu pulak .... pastu kak itaaaaaa ... asyik dok buat caramel cake kak ita ni ..mcm2 gaya hehe.. kak ita guna silicon mould ke/ ..masyukkk lah dgn acuan tu

Simply Sue said...

kak ita..salam perkenalan...sue still baru dlm dunia blogging ni dan sangat2 impressed dgn air tangan kak ita,gambar pun semua cantik2...sue dah cuba buat kek karamel ni tapi tak jadi sgt..sudi sudi lah singgah blog sue...simplysweet-sue.blogspot.com

ikanaza14 said...

As salam kak Ita,cara masak kek ni sama dgn kek karamel ye?tq ;)

Abg Ijal said...

Melaka & kek.....colourful & menawan!

SH said...

smua cantik lah!...

Lieya said...

Uiiiiiiiiiiiiii nampak mabeleslah caramel tu... sodappppnyeeee

mas said...

Ita, akhirnya berjaya jugak akak buat kek karamel tu. Mcm ita, akak pun dulu tau beli je.,kat kangar(thn 1998). Akak duduk kat jitra. Skrg org tu tak buat dah, so mmg dah lama lah tak rasa. Bila tgk ita buat step by step mcm senang je. So hari ni try,.alhamdulillah, thanks to you.

Emma said...

kak ita
saya cuma nampak kek karamel yg cantik itu..yang lain takdr hati nak tgk..tgh demam kk karaml katakan..sila shar loyang yg cantik itu dan cara akak memarblkan kek jadi dam gitu eh kalau free free nanti ;-)

ketawariang said...

kak ita.... sy ni johorean...duduk pasir gudang...teringin sgt nk mkn karamel kek akak ni b4 pindah kuching ahad ni... nk buat sndr xboleh sbb rumah xde oven...sobs....kalau sy order boleh ke? xpn dpt 1 slice pn jd ler..
*malu tapi apakan daya takut terkenang2 kek ni bila dah jauh nnt*

Powered by Blogger.