Follow if you like

May 18, 2011

Kat sini semua ada...

Assalamualaikum...

Sebenarnyer dah lama nak masukkan N3 ni tapi selalu aje terlupa nak ambil gambar kedai yg ita selalu beli barang2 buat kek dan kuih muih ni.
Untuk pengetahuan semua yg tinggal di JB, kedai ini antara kedai kek yg cukup terkenal dikalangan pembuat2 kek dan kuih muih. Ita suka beli barang2 kat sini kerana semua bahan2 untuk buat kuih muih ada di sini. Kira lengkap lah... cakap aje nak apa semua ada. Dari barang kuih atau kek sampailah ke loyang, acu, filling, paper cup atau apa2 aje barang tuk buat kuh dan kek mmg ada di jual disini.


Bukan itu aje kalau ada sesiapa yg nak belajar buat kek atau biskut pun ada kelas disediakan untuk mereka menimba ilmu masakan. Cuma ita aje yg belum berkesempatan untuk belajar kerana masa amat terbatas dan jarak kedai ni dari rumah ita tersangatlah jauhnyer. Insyaallah jika ada kesempatan ita ingin jugak mendalami ilmu masakan disini.


Ok kepada yg tak pernah pergi, lokasinyer agak mudah juga kerana dia terletak betul2 di tepi Hingway. Selepas Perling Mall dan sebelum fly over. Tapi mungkin tempat meletak kereta agak susah sikit disini. Kepada yg nak kan alamatnyer di sini ita sertakan alamat kedai ni.

Perling Indah Enterprise
store 00/01
11, Jln Persisiran perling,
81200 Johor Bahru,
Johor

Tel: 236 9763

19 comments:

noorsafone said...

Bestkan ita kalau masuk kedai macam ni...rasanya semua nk beli buat stok kt rumah kan,bila nk buat kek atau kuih senang...

ashiekien said...

laaa....dekat je ngan tempat saya.....tapi saya x pernah g....insyaallah saya akan ke sana....

Ann Huda (Ate) said...

Perling dekat ngan Tmn Pelangi ke? Hehehe..ini org JB yang lebih 20 tahun derhaka...;)

AZLITA AZIZ said...

betul Noor...
ita kalau pergi sini mmg rambang mata kalau boleh semua nak angkut bawak balik.. hihi kdg2 yg dah ada stock kat rumah pun ita beli lagi... hihi

AZLITA AZIZ said...

gilah ekien.. macam2 ada....

AZLITA AZIZ said...

Eh! tak lah ann...
perling tu jalan nak ke gelang patah sana...
hihi.. tak yah cakap ann ita ni pun... banyak jalan kat JB tak tau! salah satunyer sebab jarang merayap... keluar pun kalau ada hal yg ptg aje.. tu pun orang bawak kalau nak bawak sendiri ada tak jumpa jalan balik rumah mmg selalu sesat hahaha

Nur Ede said...

Assalam Ita..
Wooww... best nyer semua ade... agak nyer klu akak masuk mau pingsan di buat nyer... semua teringin nak buat.. last.. skali x terbuat...

CT Delima said...

As'salam Ita

Thanks Ita! alahai..ct baru tinggalkan jb 7 tahun dah mcm orang asing jer kalau balik jb ni... hehehe. Apa pun tr kasih sekali lagi siap bagi add lagi tu. InsyaAllah balik jb nnt nak gi kesana jer :D

p/s Masak apa arini? :DD

AZLITA AZIZ said...

hihi samalah dgn ita kalau beli semua nak diborong pas tu tak tau mana satu nak buat dulu.. last2 tak buat jugak.. hihi

AZLITA AZIZ said...

wasalam...
sama2 CT harap2 dapat membantu CT...
bukan CT ita pun kadang2 tak berapa mahir jln kat JB ni... walaupun tak pernah keluar dari JB..hihi

tak tau nak masak apa dah CT...tgh skodeng menu kawan2 jugak ni.. cari yg sedap dan bekenan dihati.. hehe

ceknadine said...

Salam.. tq kak sbb bg info ni.. dlu kecik2 penah duk perling slalu jln gi kedai kt area ni.. hehe
lama dh tinggalkn jb merantau ke negeri org..skrg blk jhr duk p.gudang plk..
saya penah laa tanya 'ssorg' mana kedai bakery area jb-pgdang langsung xde respond.. mgkin laa kalau dia bg info tu kt saya dia takut bisnes dia bankrup kot.. hahaha
anyway thanks alot kak.. ;)

ketawariang said...

huhu.... dah pergi sini...mmg rambang mata! best....thanks kak...

ummuirfan said...

Bismillah....
Thanks for the info sis...bersemangat Ahad lepas ke kedai ini....tapi kedai tutup...btw juz fyi kedai tutup every Sunday....so dapat lihat kat luar aja...salah sendiri tak call dulu...he3

Imah said...

ita, disini ada jual edible image icing tak? -salam imah

fira farid said...

kat cini barang die law compare kt tmpt len die murah ke?

Tamar said...

Salam,

Last week blk JB, sempat menerjah kat kedai ni..In terms of product yg ada kat kedai ni..mmg sangat2 best...ada sesetengah benda yang tak ada kat KL pun blh jumpa kat sini...Yang bestnyer, diorang sopan n very helpful dgn customer(jwb call n bila tanya barang dlm kedai..)..yang tak berapa nak bestnya harga dia yg agak mahal...tapi mungkin harga kat JB mmg mcm tu kot... d main point tmpt ni mmg best n merambangkan mata...terbang jugakla beberapa RM masa kat sini...heeee

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ya allah sis,jenuh mencari kedai bakery yang superb selalu gi csiang jerk yang kat BBu...tak tau lak kata perling ader... wargghhh akan di terjah tok cari acuan puding tembikai tu....wink...wink..

kehidupan sihat said...

Tq sharing sis.memang tengah mencari kedai bakery area Jb

Jemput singgah ke blog Nana :)

Puan Meyda said...

yang duduk di area tesco tebrau ada jugak satu kedai jual alatan bakery dekat ground floor pintu masuk belakang..betol sebelah pintu masuk tu.. pada saya barang2 dia agak murah berbanding dekat BBU ni..nama dia ms bakeware.. tokey dia frienndly sgt kalau beli bnyk mintak diskaun tokey dia pun kasi

Powered by Blogger.