Follow if you like

Apr 14, 2011

Terima kasih CMG.. terharu...

Assalamualaikum....

Aduh! pagi ni mmg mengujakan... dan mmg terkejut sangat... seperti biasa bila on9 aje ita pasti akan tengok N3 terbaru dari rakan blog dan biasa pagi2 mmg akan singgah ke dapur Che Mat.. mmg selalu tertunggu2 menu terbaru dan tips2 yg akan Mat berikan... dah lama sebenarnyer follow blog Che Mat dalam diam... nak tegur segannyer... sebab ita pun baru aje dalam dunia ber blog ni masih samar2 lagi... jadi kita hanya jadi pemerhati dan pengintai yg setia...

Bila singah ke dapur Che Mat hari ni mmg teruja tgk kek terbaru dari Che Mat.. al maklumlah entah kenapa 2, 3 hari ni semangat mengekek tu macam meluap2 pulak.. nak2 bila tgk rakan2 memposingkan kek masing2... Bila baca bait kata2 Che Mat suruh singah di blog ni.. mmg teruja sangat.. nak masuk bila klick aje.... Ya Allah.... ya... ampun.... terima kasih Che Mat... terharu akak... sampai tak terkata... bila seorang bloger masakan yg akak kagumi bakatnyer.. mengajak pembaca blog menjenguk dapur akak yg serba kekurangan ni.... mmg akak sangat2 terharu.... terima kasih banyak2 Che Mat... akak sangat2 menhargainyer...


Tidak dapat direnang-renang,
Air di laut datang dan hilang,
Tidak dapat di kenang- kenang,
Air mata jatuh berlinang...

Pucuk pinang daun sena,
Daun pegaga dibuat ulam,
Datang dan pergi selalu ada,
Adat manusia mencari ilham....

Bajak tanah tabur baja,
Baja ditabur di tepi batas,
Terima kasih tidak terhingga,
Budi baik mu tidak terbalas...

20 comments:

Ummi said...

Hehe...Ita, pandai dah berpantun2..jangkit dgn CMG dah la tuh..hehe...Betul tu Ita, bkn senang CMG nak puji2 orang x tentu pasal...dia akan puji bila dia rasa blog atau resepi tu betul2 menawan dia...hahahahha...Pembakar semangat tuh! Rajin2 lg letak gambar cantik2 eh..Akak selalu bgtau CMG, cuba jenguk gambar Ita tuh..cantik...hehehe

izahdaut said...

wahh tahniah akak..
bertuah la akak ..kami ni jauh panggang dari api la..hahaha..
apa pun blog akak mmg best

chikadakbiru said...

tak dpt dinafikan..memang CMG wajib puji pun....blog akak besh...resepi memukau...celoteh pun besh...orgnye pun lawa hihihihi

Zalinah Basir said...

memang best tengok itanya masakan.. bukan masakan je gambar2 yg diambil pun nmpk cantik tu buattkan saya selalu mengintai blog ita.. welldone ita.. :)

MeknaBlog said...

blog akak best...td lps CMG pomot terus masuk dan Follow. Gambar pon cun gilessss...

hani said...

tahniah kak ita, blog akk mmg cantik...sukee

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau ita tiap2 pagi wajib intai dapur cik mat.. akak pulak tiap2 hari memang wajib intai dapur ita & cik mat (& kak ummi jugak).. kalau sehari tak masuk rasa mcm ada yg kurang aje.. hehe.. manakan tidak.. semua gambar2 sangat cantik menawan hati...lagi pulak.. rajin sangat mencuba pelbagai resepi.. sapa yg masuk & tengok pasti terpikat punya.. memang patut dpt pujian dari cik mat.. tahniah dari akak..

alissa aiman said...

saya suka sangat blog pak cik mat n slps dia knlkn blog aunty saya pn suka jgk....tetiap hari 2 blog ni antara senarai yg akan saya singgah...tp silent reader aje lh =)

*p/s blog aunty bru smlm lh follow tp dh tgk byk dh resipi macaroon lh ping sy suKAsiap bookmark hihi =D

Nieza said...

wah tahniah bukan senang cik mat nk puji tu ...haha tapi akak memang hebat suka blog akak...tapi tiap kali masuk sini tak juga kenyang2 lapar lagi ada..hehe btw tq atas wish dan doa akak semoga dimakbulkan Allah...mmmhuahhx2.:)

Mat Gebu said...

salam puan..kami memang salute hasil kerja puan, sungguh berhalus, pstt nak share rahsia, kami kan (saya dan mek rebit @ kak ummi kuantan), memang gosip pasal blog puan..kami terujaaaa....seriuss ni.

AZLITA AZIZ said...

hihi Kak Ummi ni dah terkena tempias ni kak Ummi tu yg berpantun pulak kita...

Aduh kak Ummi terharu sungguh ita rasa... Ita ni ibarat budah baru belajar aje kak Ummi.. dapat tunjuk ajar dari insan2 yg sememangnyer berbakat dan ita kagumi bakat2 mereka... pun dah tak ternilai harga yg perlu dibayar...

padanlah ita selalu aje tersedak2.. rupanyer ada orang bergosip ye!!... hihi...
terima kasih lah kak Ummi... jap2 nak terkucil kak Ummi puji melambung sangat... hihi

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Izah...

Izah pun apa kurangnyer... kita sama2 belajar dan menimba ilmu...ye tak??
adik akak ni mmg rajin memasak dan rajin mencuba kan??

AZLITA AZIZ said...

terima kasih chikadakbiru...

perkataan yg last tu yg tak tahan... jap.. jap... jap... nak terkucil lagi ni... hihi jangan puji lelebih kan asyik nak terkucil aje ni... :)

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Zalinah...

adoi!!... jangan lah puji lebih2 takut tak terpikul pulak... BTW terima kasih sekali lagi...

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Mekna... :D
terima kasih sekali lagi sebab sudi follow akak..

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Hani... :))

AZLITA AZIZ said...

Ialah kak madiha.. blog sifu2 ni mmg wajib.. dah jadi rutin dah... tak masuk ziarah mmg tak sah... ita pun sama... mmg dah ada senarai wajib ziarah... hihi

adoi.... terima kasih lah kak Madiha.. Akak pun apa kurangnyer... rajin jugak... lagi pulak pandai masak ita ni ibarat budak baru belajar..
Terima kasih sekali lagi... :))

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Alissa...
waaa... alisa suka makan macarons ke?? anak2 aunty pun suka...

terima kasih sekali lagi dari aunty sebab sudi follow.... :))

AZLITA AZIZ said...

terima kasih nieza...
Selamat Ulang Tahun... dari akak... semogga panjang umurnyer... murah rezekinyer dan beroleh kesejahteraan dan kebahagiaan di dunia dan di akhirat...

AZLITA AZIZ said...

Allah Che Mat jangan lah panggil puan... pangil akak pun dah ok dah... segan je akak rasa... hihi

Terima kasih sangat2 dan akak sangat menghargainyer... memang sungguh terharu...

oit!! dah pandai bergosip ye!!... padan lah asyik tersedak2 aje.. hihi

Terima kasih sekali lagi dari akak ye!..

Powered by Blogger.