Monday, April 18, 2011

POP CAKE

Assalamualaikum....

Selamat pagi semua... Pagi yg dingin..
Pagi2 dah dok tayang pop cake pulak kan... apa lah yg ita dok melalut pagi2 ni kan... Actualy ni adalah projek main2 ita tuk hiburkan hati anak dara tu sorang... ita buatlah pop cake ni..


Buatnyer tak lah susah kita boleh ajak anak2 buat sekali.. ni ibarat projek DIY seronok! boleh buat door gift tuk B'day party... atau apa acara yg dirasakan sesuai... tapi.. mintak ampun.!!! mmg manis sangat! aii... tak boleh nak makan ita... sakit gigi2 dan gusi2 pun sakit jugak... eiii!! mmg manis!... boleh potong kaki kalau cam ni tau!

Tak tau lah kan kalau budak2 suka! tapi anak2 sekarang pun dah tau jaga kesihatan... tak mau makan yg manis2... sakit gigi katanyer... Mujur ita buat sikit aje... kalau tak Cik Tong pun boleh kena kencing manis cam ni...



Kalau ada yg berminat tuk buat boleh lah tengok kat SINI dia ada tunjukkan cara2 macam mana nak buat dgn  step by step. Ada juga video dari youtube untuk dapatkan pelbagai idea pop cake yg lebih menarik dan kreative...

19 comments:

cik cek said...

Cantik...comel ....cute...

Cantik dipandang...kena hati2 bila nak makan...cam Ita cakap takut lak kena potong kaki nanti...he he...tapi memang cute sgt pop cake Ita buat ni....rajin n kreatif...

Ita n family harapnya dah ok ya...
Kak cek paham sgt...bila hilang pet kesayangan ni....kat rumah kak cek pun banyaaakkk kuching....baru je dapat new baby kuching...5 ekor lagi....tak laratla pulak bila dah byk2 ni...tapi tak boleh pulak bila tak ada...

Anyway...hope Ita n family sume ok...

AZLITA AZIZ said...

Terima kasih kak cek...
alhamdulillah.... semakin pulih kesedihan ni... walaupun berat sebenarnyer... terpaksa kuat untuk Dalili...

Ita adajuga bela kucing lain sebelum ni... tapi tak secerdik ABOO ni dan kebanyakkannyer hilang... cam tu je... tapi bila yg ni ita tgk dia mati dlm keadaan cam ni mmg sangat2 tak dapat terima... penuh dgn rasa penyesalan.. dan kesedihan... sekarang ni rasa sunyi sangat....

ibuRayy4n said...

salam kak ita,

selama ni jd silent reader ja. tp tgk popcake ni tringin lak. nk tanya, dlm resepi anncoo tu ada add rum. kak ita ganti dgn apa ya?

tq.

AZLITA AZIZ said...

wasalam iburayy4n

kak ita tak letak pun...
actuly kalau kita tak ikut resepi kek dia pun ok.. kita guna kek yg lain pun boleh...

Mas said...

akak...cantiknya pop cake tu....
nak makan pun sayang...

Ummi said...

Ita, mintak pop cake 5 ketuii...waaah cantiknyaaaaa....

Yani said...

uih cantiknya.. kalo kita buat sendiri kek tu bolehlah kita kurangkan gula kan.. wah menarik ni utk projek my dotter bday nanti..

Hann said...

Cantiknya.. dan comelnya.. menarik sungguh. tq for sharing

geez said...

Cantiknyaa.... Kalo buat kat anak2 mesti dorg suka....

Diana @ Melley Mey said...

comelnya.... suka tgk... :)

AZLITA AZIZ said...

hihi... ialah tu mas...
kalau sayang tengok aje le... hihi

AZLITA AZIZ said...

ok kak Ummi tunggu depan rumah jap lagi pos man dtg hantar... hehe

AZLITA AZIZ said...

aha Yani... buat pakai kek apa2 pun boleh pas tu adjust cikit gula tu... jadi tak lah manis sangat...

AZLITA AZIZ said...

terima kasih Hann

AZLITA AZIZ said...

betul geez... anak2 mesti suka ni sebab colour dia menarik kan... cantik buat door gift... balut dgn flower paper ke plastic yg ada dot2 pas tu ikat riben... mmg cantik!

AZLITA AZIZ said...

TQ diana..

mamazieza said...

buat pop cake ni pun perlukan kesabaran.. kalau tak .. yang bulat jadi bersegi... hehehe.. tp memang cantik kan...

ibuRayy4n said...

TQ kak Ita... ^_^

mayiaas said...

Pasal Pop cake, saya buat tapi bila keluarkan drp freezer, dan room temperature, lollisticknya jatuh dan pop cakenya terbelah dua...kenapa ya...tolong..........saya..terima kaseh