Follow if you like

Feb 12, 2011

BASIC DOUGH


Salam pagi Sabtu yg ceria.... apa khabar semua? harap2 sihat2 lah hendaknyer... disamping aktiviti harian dan insan2 yg sentiasa menyayangi diri anda seadanyer... apa aktiviti di penghujung minggu ni..??. banyak perancangan yg telah diatur... biarlah ianyer memberi kebaikan dan seribu pengertian buat anda semua...


Macam biasa ita masih lagi dalam mood meroti... hari ni kita meroti lagi... resepi roti ni masih lagi ita gunakan resepi Basic Dough oleh kak Nor. Masih tak puas lagi merasa kegebuan roti ni... dan bermain2 dgn doh... yg lembut dan spongy ni...


Untuk resepi Basic Dough ni boleh rujuk kat SINI tapi ita mengunakan teknik Hana boleh tengok kat SINI cuma ita masuk dalam acuan supaya bentuknyar naik cantik dan bercantum....

Bun yg berintikan kacang merah ni belum lagi bernama... apalah nama yg sesuai untuk roti ni kan?? kalau ada idea bolehlah bantu ita untuk mendapatkan nama yg paling sesuai untuk bun yg dah bercantum ni... hihi... ok jom kita layan pic2 bun comel ni... tuan rumah nak gi jalan2.....  semoga bertemu lagi... dan selamat berhari minggu semua.... bye!


3 comments:

Mas said...

perrhh..cantik roti akak...
basic dough ni memang best..

Nieza said...

akak nk roti! nk b/fast ni..cepat dh bawa kopi panas ni..hehe dh leh buka bakery dh ni kak...:)

zinadine yazid said...

Cantiknye..ni brp gram yer per piece utk dptkan roti yg curve just fit dlm satu muffin case?

Powered by Blogger.