Follow if you like

Jan 16, 2011

FRESH ORANGE JUICE WITH ICE CREAM VANILLA FLOAT

emmm.... sebab cuaca hari ni yg terang benderang... ita buat la fresh orange juice with ice cream vanila float. Sedap minum time panas2 cam ni sejuk... segar... dan nyaman.. aje rasa anak tekak ni...


selalu kita biasa dengar A&W float kan??? hari ni ita buat guna fresh orange... tak la memudaratkan kesihatan sangat... sebab jus orange kaya dgn vit c dan penuh dgn serat yg sangat baik untuk tubuh badan kita... Vanila ice cream pula dibuat dari susu dan baik untuk tulang... wah memandai aje... tapi bagus juga untuk menambahkan berat badan... hihihi kalau rasa2 badan tu masih belum cukup empuk untuk dibuat bantal peluk... boleh lah lebihkan vanilla ice cream tu... tambahlah 2... 3... scop!! ha.... hujung bulan timbang ye!! tgk tercabut tak dacing kat umah tu... hihihi

Cara penyediaannyer cukup mudah dan simple aje... sekejap aje dah siap dannnn.... sekejap aje... habis...!! hahaha jom kita tengok cara penyediaannyer yg senang ni...



MyKitchen's Recipe

FRESH ORANGE JUICE WITH ICE CREAM VANILA FLOAT

Untuk satu gelas

2 biji orange - ambil jusnyer dan sedikit seratnyer
1 sudu teh orange sunquick - jika orange tidak masam klu dah masam tak payah add
1 scop ice cream vanila - klu rasa nak tambahkan berat badan boleh tambah 2...3.. scop lagi...
1 sudu makan strawberry syrup - atau sirap ros pun boleh


"DO IT YOURSELF"

Perah orange untuk mendapatkan jusnyer. masukkan ke dlm bersama dgn sedikit serat orange. tambahkan 1 sudu kecil orange sunquick dan kacau rata. Scopkan  vanilla ice cream kedlm orange jus tadi. Akhirsekali tuangkan strawberry syrup diatas ice cream vanila dan hiaskan dgn hirisan orange dibibir gelas.

brrrruuuubbbb!!!!..... opppsss!!..... excuse me....

3 comments:

ayuharlina said...

sedapnya nyaman je bila tengok air jus tu..eeee...mmmm

areripe said...

cuti Thaipusam suruh mak arip buat la.
terliur!!!!

House of Mama Lynn said...

sedapnya...still takleh minum ais..br hbs pantang

Powered by Blogger.